Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül
« új keresés

Keresés

- MFt
 

-

- db

- db
építés módja
állapot


fűtés típusaIngatlan hirdetések / Eladó ingatlanok / Eladó Villa, kastély, kúria Kecskemét

A birtok, ahol bárki megvalósíthatja az álmait

Az ingatlan adataihirdetés azonosítója: 127955
jelleg: Eladó
ingatlan típusa: Villa, kastély, kúria
irányár: 222 334 000 Ft
megye: Bács-Kiskun még több Bács-Kiskun megyei hirdetés
település: Kecskemét még több Kecskemét
telek terület: 88000 m²
hasznos alapterület: 630 m²
áramellátás: Bevezetve (230 - 400 Volt)
vízellátás: Saját kút
csatornázottség: Derítő
gázellátás: Telepített tartályból
építés módja: Tégla
komfort fokozat: Dupla komfort
kilátás: Panorámás
fűtés típusa: Cirkó
építés éve: 2010
állapot: Kiváló
külső állapot: Felújított
szobák száma: 6
félszobák száma: 1
parkolási lehetőség: Garázsban
klíma: Saját split klíma
bővebb leírás: C I T Y C A R T E L

INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY

bemutatja: 

 

Bács-Kiskun vármegye északi részén, Kecskeméttől 30 kilométerre, mesés környezetben egy lenyűgöző, álmok megvalósítására alkalmas, közel 9 hektáros birtok várja új tulajdonosát. Ez a terület a béke és nyugalom oázisa, szinte teljesen önellátó, kialakítása során minden részletre odafigyeltek – az érdeklődőket igazi paradicsom várja!

 

A területen jelenleg több épület található (köztük a 2010-ben épült, nappali+6 szobás modern családi ház, "villa"), illetve a helyi építési szabályzata alapján a terület különleges fejlesztésre alkalmas, nyugdíjas lakópark kialakítása lehetséges, körülbelül 30 egység fejleszthető:

 

Nyugdíjas lakópark előírásai

- A rendeltetési egységek számának korlátozása nélkül elhelyezhető:

a) lakás és melléképítményei

b) humán szolgáltatási célú építmény,

c) kulturális, közösségi szórakoztató és sport célú épület

- Telek területe: min: 3000 m2

- Építési hely a telekhatároktól mért 6-6 m.

- Beépítettség: max: 10%

- Beépítési magasság épület magassággal meghatározott:

a) a b) pont szerinti eltéréssel: max: 7,5 m

b) technológiai szükségszerűségből következő toronyszerű építmény: max 30 m

- Zöldfelület: min: 40%

 

A területen jelenleg található épületek:

 

Főépület

Az egyedi stílusú és hangulatú, otthonos, több teraszos, modern, klímával felszerelt, nappali+6 szobás, impozáns főépület 2010 körül épült ytongból, háromszintes.

 

A pince 250 nm-es (ahol istálló, hintó tároló – 6 személygépkocsi tárolására alkalmas terület – műhely, biliárdszoba is kialakításra került), a földszint 190 nm-es (teraszkapcsolatos nappalival, saját fürdőszobás hálószobával, teraszkapcsolatos konyhával, közlekedővel, mellékhelyiséggel, a szinten tárolóval és istállóval amelyek további szobákká alakíthatóak), az emelet pedig 190 nm-es (3 szobával, két kb 50 nm-es, szobaként használható padlástérrel, fürdőszobával és közlekedővel).

Az összesen 630 nm-es épületet két nagy terasz teszi még hangulatosabbá.

 

A ház egy hangulatos dombtetőn helyezkedik el, a lakótér keleti tájolású.

 

A fűtés központi fűtése, mely gáz cirkóval történik, melyet egy Remeha gázkazán és egy elektromos fűtőberendezés biztosít, a földszinten padlófűtés és radiátor, valamint elektromos fűtés és fa kandalló is rendelkezésre áll, különleges atmoszférát teremtve.

 

A konyha propánnal működő tűzhellyel van felszerelve, de van elektromos csatlakozás is, így elektromos főzésre is van lehetőség.

 

A tetőn elhelyezett napelemeknek köszönhetően a birtok áramellátása tiszta forrásból megoldott, az épületek fűtéséről és meleg víz ellátásáról kondenzációs gázkazánok gondoskodnak.

 

Közművek

Elektromosság

A villa saját áramellátással rendelkezik, nappali 3x50 A és éjszakai 3x25 A biztosítékokkal. A tetőn elhelyezett napelemek tovább növelik az energiahatékonyságot. (A napelemrendszer teljesítménye 17,6 kWp.) Az autóbeállóban egy elektromos autótöltő áll rendelkezésre, amely 3x11 amperrel és 400 volttal tölti az autókat.

Gáz

A villa közelében egy 1500 kg-os propán tartály található, amely a fűtőrendszert és a konyhai tűzhelyet látja el gázzal. (Ez a tartály jelenleg a szomszédos, szintén megvásárolható kúriát is kiszolgálja.) A földgázvezetékhez való csatlakozás lehetősége is adott, mivel a szomszédok földgázt használnak.

Víz

A villa saját kútja biztosítja az ivóvizet, és egy másik kút is található a területen, amely a föld öntözésére használható.

Szennyvízelvezetés

A villa saját szennyvíztartállyal rendelkezik, így teljes mértékben önállóan működik.

 

Melléképületek:


Melléképület 1: „Gólyatanya”

A "Gólyatanyának" elnevezett épület 1995-ben épült, és különleges lehetőségeket kínál a lakófunkció kialakítására. A földszinten kb. 80 négyzetméter, míg az emeleten 50 négyzetméter terület áll rendelkezésre. Az épület egy cserépkályhával fűthető, és egy 160 négyzetméteres istálló is tartozik hozzá. Földszintes, magastetős kialakítású, a nyeregtetős tömeg alatt a zárt épülettömegen túl egy fedett-nyitott tároló rész is található, rendeltetése jelenleg tároló épület. Fűtetlen kialakítású, az épületben épületgépészeti berendezés nem található.

Közművek

Elektromosság

3x16 A elektromos csatlakozás biztosítja az energiaellátást.

Szennyvízelvezetés

Az épület saját szennyvíztartállyal rendelkezik.

Víz

Az épület saját kúttal rendelkezik, amely jelenleg nem vizsgált, így nem garantálható ivóvíz minőségűként.

Gáz

Bár a tanya közelében található egy 1500 kg-os propán tartály, jelenleg az épület nincs rácsatlakoztatva erre a rendszerre.

 

Melléképület 2: „Magtár”

Az idilli birtokon található még egy 1850 körül épült, 200 négyzetméteres magtár.

Az épület földszint és padlástér kialakítású, rendeltetése jelenleg tárolóépület. Fűtetlen, az épületben épületgépészeti berendezés nem található.

 

Melléképület 3: „Tároló”

A területen található egy kb. 30 nm-es tároló-épület, fűtetlen konténer is. 2012 évben épült, földszintes kialakítású, az épület két 20 lábas hajózási konténer hagyományos fa szerkezetű tetőszerkezettel történő lefedésével jött létre. A két konténerben szerszámok, mezőgazdasági gépek alkatrészeinek tárolása történik, az épület fűtetlen kialakítású.

 

A garázs akár 10 autó számára is helyet biztosít, de a telken rengeteg hely áll rendelkezésre autók számára.

 

A birtokon további épületek is felépíthetők, így az új tulajdonosnak bőven van lehetősége igény szerint tovább bővíteni az otthonát.

 

A terület lótartásra is kiválóan alkalmas, de gazdálkodásra, pihenésre is ideális.

 

A terület jogilag külterület, mezőgazdasági művelésből kivett út és major, vagyis külföldi állampolgár is megvásárolhatja. Az ingatlanra az általános mezőgazdasági ingatlanokra vonatkozó szabályok nem alkalmazandók, így kifüggeszteni nem kell.

 

A megközelíthetőség kiváló, az M5-ös autópálya és mellékutakon könnyedén elérhető, minden út aszfaltozott a telekig.

 

A birtok 1 helyrajzi számon található, azonban területéből praktikusan kb. 2.000-2.500 nm a szomszéd területen található Kúriához tartozik - amely szintén értékesítésre kerül - lehetőség van a két terület egyidejű megvásárlására is - a szomszédos, szintén megvásárolható, 1850-es években épült, 600 nm-es, nappali+5 szobás felújított Kúria (amelyhez a képeken látható kültéri medence is tartozik) kb. 5500 nm területen található - külön, vagy jelen birtokkal együtt is képezheti értékesítés tárgyát.

A mellékelt videón a két terület egyben látható.

 

Mivel a terület eddig egy kézben volt, értékesítés esetén rendezni kell a bejárási lehetőségeket és a tulajdonosokat illető telekhatárokat – a pontos telekméret ekkor válik megállapíthatóvá.

 

A béke és nyugalom szigete, csak az jár erre aki idejön, természet közeli, a Magyarországon élő vadállatok jelentős része a teraszról megfigyelhető. Védett ritka madarak százai lakják a környéket. Bármilyen nagytestű háziállat tartható a majorban nincs korlátozás, sem darabszám, sem fajták esetében.

 

Ezt a birtokot mindenki számára ajánljuk, aki szeretné megtapasztalni a természet közelségét - tökéletes választás lehet mindazok számára, akik egyedi, békés és természet közeli életmódot keresnek, vagy akik gazdálkodni szeretnének. Ideális nagytestű állatok tartására (az új tulajdonos nyithat alpaka vagy struccfarmot, esetleg saját lovardát), továbbá alkalmas lehet egészség- és gyerektábor (fogyókúrás-, nyári-,sport-, művészeti- vagy kalandtábor), egészségügyi központ (állatterápiás-,rehabilitációs-, alternatív gyógyászati- vagy terápiás központ), kreatív műhely, turisztikai attrakció, képzési- kulturális vagy sportközpont, kalandpark, phenő- vagy nyaralópark, nyugdíjas otthon (idősek otthona), ökogazdaság, művészeti rezidencia, társasági klub, gasztrocentrum (főzőiskola, farm-to-table) esküvői-és rendezvényhelyszín kialakítására is – melynek csak a képzelet szab határt!

 

 Ha pedig a falusi turizmusban látja valaki a lehetőséget, a birtokon bőven ki lehet alakítani szálláshelyeket, hogy a vendégek kényelmesen el legyenek szeparálva egymástól.

Ez a birtok nemcsak egy otthon, hanem egy életforma, ahol bárki megvalósíthatja az álmait, legyen az gazdálkodás, befektetés vagy egyszerűen csak egy nyugodt, természet közeli élet.

 

Együtt élve a természettel és magával ragadó szépségével, ez a birtok igazi otthont és boldogságot nyújt majd új tulajdonosnak.

 

A település lakosságának jelentős része mezőgazdaságból él.

A gyerekek helyben járhatnak óvodába, iskolába és művelődési ház és orvosi rendelő is van a közelben.

Minden utca szilárd burkolatú, új sportpályákat alakítottak ki, valamint odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre. A községben elérhető a vezetékes víz-, gáz-, telefon- és kábeltévé-szolgáltatás.

1620 hektár természetvédelmi terület található a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében, tele védett növényekkel és állatokkal.

 

Amennyiben a hirdetés felkeltette érdeklődését, kérdése lenne, vagy szeretné megtekinteni, keressen bizalommal. Megkeresését szeretettel várom!

 

ÜDVÖZLETTEL:

DR VINCELLÉR ZSUZSA

ÜGYVEZETŐ, CEO, LUXURY SPECIALIST

+36 30-815-2510

V.ZSUZSA@CITYCARTEL.HU

 

CITY CARTEL BUDA KFT.

CITY CARTEL FRANCHISE HUNGARY KFT.
1118 BUDAPEST, HEGYALJA ÚT 54.

1026 BUDAPEST, SZILÁGYI ERZSÉBET FASOR 121.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
helységek:

Fényképek

A hirdető adatai

kapcsolat: Dr. Vincellér Zsuzsa  
telefonszám: +36 30 815-2510  
e-mail cím: uh.letracytic@aszusz.v  
     
ingatlan iroda: CITY CARTEL BUDAPEST ÉS AGGLOMERÁCIÓ Az iroda további hirdetései
iroda címe: 1118 Budapest, Hegyalja út 54.  
telefonszám: +36 13 651-450  
fax:  
e-mail cím: uh.letracytic@adub  
weboldal: www.citycartel.hu  

Amíg nem vette fel a kapcsolatot személyesen az eladóval addig ne utaljon előleget!